Positionering toetsen aan de beroepspraktijk

On the road

Tijdens de eerste helft van je derde jaar kies je zelf een minorprogramma. Daarin onderzoek je hoe je de opgedane fotografische en filmische basiskennis op een constructieve manier kunt inzetten in samenwerkingsprojecten met andere disciplines.  Je kunt een minor binnen St.Joost School of Art & Design volgen of erbuiten, bij een andere instelling in Nederland of bij een van de Erasmus partners in het buitenland. 

Minor Arts & Nature: interdisciplinair samenwerken

Na de minor breekt de fase van de studie aan waarin je onderzoekt wat voor fotograaf en/of filmmaker je wilt worden. Je doet beroepservaring op buiten de academie door een stage te lopen en/of aan opdrachten van externe partners te werken. Daarnaast initieer en realiseer je een eigen project of start je je visuele en theoretische onderzoek voor je afstuderen op. Zo verfijn je jouw eigen toon en handschrift.

Studievoorbeeld: Werken in opdracht van het AMC

Het AMC is bezig met een aantal grote verbouwingen die naar verwachting een looptijd tot en met  2023 hebben, waarbij communicatie naar alle betrokkenen in dit grote proces van verandering belangrijk is. Dit proces wil het AMC op een documentaire-achtige manier fotografisch vast laten leggen door jonge, aanstormende talenten van St.Joost. Het werk van studenten wordt gepresenteerd op een online platform, dat wordt ontwikkeld door oud-student Roos Pierson.

Het AMC is een bijzondere biotoop, opgezet als een stedelijke structuur met straten en pleinen die verschillende groepen gebruikers huisvest: patiënten, bezoekers, studenten, de medische staf, het onderwijzend en ondersteunend personeel. En daar komen met de verbouwing ook veel bouwvakkers bij. Dat maakt van het AMC een soort stad waar een overdaad aan verhalen te vinden is.

 Aline Eikelboom maakte voor deze opdracht een verhaal. 

Studenten Fotografie & Film werken in opdracht van het AMC
Previous Next
Het AMC slaapt niet. Het AMC is altijd in beweging, ook ‘s nachts. Op dit moment ondergaat het AMC een verbouwingsoperatie. Net als vele patiënten in het AMC, wordt het ziekenhuis vernieuwd en hersteld. Gevolg hiervan is dat sommige gedeelten in het AMC leeg staan.
Studenten Fotografie & Film werken in opdracht van het AMC
Previous Next

De lege vertrekken zijn nu klaar voor een eigen operatie. Ze vertellen hun verhaal. Ze vertellen de verhalen over de patiënten die erin behandeld werden, de medewerkers die erin werkten en over de vele bezoekers. Echter vlak voor de operatie vervalt vertellen vaak in ijlen.
Slaap zacht AMC

Studievoorbeeld: Prosopagnosie

Prosopagnosie, beter bekend als gezichtsblindheid, is een neurologische aandoening waarbij je geen gezichten kan herkennen of onthouden. In sommige gevallen kan iemand zichzelf niet eens herkennen in de spiegel. Door middel van een proces van voornamelijk beeldende experimenten probeerde ik vorm te geven aan deze aandoening en tegelijkertijd mijn eigen makerschap te onderzoeken. 'Prosopagnosie' is het laatste experiment en conclusie van het onderzoek.

Jasper Loos, 3e jaar Film

Bekijk het programma van de andere jaren: