Fotografie | Film

Framing the Now

Montage van de werkelijkheid

Welkom in de werkplaats van de beeldcultuur. Omgeef je met andere makers die vanuit hun nieuwsgierigheid de wereld van vandaag onderzoeken en verbeelden. Zowel actief als reflectief verken je het speelveld tussen fotografie en virtual reality, tussen film en online storytelling. Je ontwikkelt je eigen visuele stem om deze op verschillende podia te laten horen. Tijdens je studie ontdek je de kracht van cameravoering, montage, geluid en interactie en maak je werk dat het beeld van de wereld doet kantelen.

Studielocatie: Breda

FOFI Studenten aan het werk
FOFI Studenten aan het werk
FOFI Studenten aan het werk

Jij staat centraal in het programma

De propedeuse kent in het eerste semester gezamenlijke klassen; pas in het tweede semester worden studenten ingedeeld per vakklas. Het programma van de opleiding Fotografie & Film biedt je een artistieke en conceptuele ontwikkeling aan gecombineerd met digitale technologie. 
 

Studie in cijfers

Studievoorbeelden

Een aantal projecten om te laten zien hoe je samenwerkt en jezelf ontplooit tijdens de opleiding.

Toekomstperspectief

Jij als kritisch maker en visueel denker begrijpt de rol van beelden in onze cultuur. Je neemt deel aan het debat over wat er zich afspeelt in de wereld en bent in staat om maatschappelijke ontwikkelingen visueel te provoceren, bekritiseren of ondermijnen. Je initieert eigen projecten en ontwikkelt originele beeldconcepten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Per context benut je optimaal je visuele stem en artistieke opvattingen. Samenwerken zit in je bloed en je weet altijd de juiste partners aan je te verbinden om de hoogste kwaliteit te bereiken. Met oude en nieuwe technologieën rek je onze ervaringswereld op en maak je dilemma’s van de wereld invoelbaar.

 

Voorbeelden van werk na de opleiding:

  • Fotograaf en/of filmmaker die in opdracht werkt of zelf projecten opzet en uitvoert
  • Samenwerken in een team aan advertenties, apps, games, audio visuele decors, interactieve films en educatieve programma's.

Alumni in beeld

Praktische zaken

Over welk onderwerp wil je meer weten?

Babatunde, eindexamen Dwight Fagbamila
Expositie fotografie SAB
Expositie in de kapel op de kunstacademie in Breda

Aanmelden & toelating

Aanmelden voor de studie doe je via Studielink. Let op: voor deze opleiding vindt een selectie plaats op basis van een assessment.

Over aanmelden en toelating

Open dagen

De volgende open dag staat onder voorbehoud gepland op 7 november 2020.

Mail je vraag Info open dagen

Fotografie | Film nieuws