Leren studeren aan de kunstacademie

Propedeuse

In de propedeuse leer je om op verschillende manieren naar de wereld te kijken en vanuit je eigen beleving beeld te maken.  Je gaat aan de slag met materialen, technieken, vorm en inhoud van beeld. Je experimenteert met vormen van maken en makerschap. Je volgt een programma met o.a. werkplaatsinstructies, workshops en werkcolleges. Er is veel aandacht voor het leren studeren aan de kunstacademie, je beeldende ontwikkeling en het maken van je studiekeuze. Docenten en studieloopbaanbegeleider helpen je hierbij. 

Propedeuse introductie Tekenen Bronnen

Het propedeusejaar bestaat uit twee delen. Het eerste half jaar zitten alle studenten door elkaar. Je leert van elkaar en verkent samen de studierichtingen. Je ontdekt je eigen talenten en mogelijkheden. Vanaf het tweede semester zit je in de vakklas. Bij de opleiding Art & Research (Beeldende Kunst) krijg je een eigen werkplek op de academie. Deze werkplek is de basis van het programma. Je studeert vrij zelfstandig. Je experimenteert in het maken. Je onderzoekt jouw verhouding tot de wereld. Je gebruikt bronnen die je interesseren, verwonderen of emotioneren. Je krijgt individuele begeleiding en groepslessen waarin je met je medestudenten leert reflecteren.

Studie-informatiedag Beeldende Kunst in de propedeuse
Previous Next

Bezoek van de propedeusestudenten aan de afdeling Art & Research om inzicht te krijgen wat de opleiding inhoudt. Programma: speed-dates, het spel 'Talking About Art', open les, een portfolioreview en een lezing door de opleidingscoördinator.

Bekijk het programma van de andere jaren: