Launch 2019 - Graduation Show

Van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli 2019 presenteert een nieuwe lichting kunstenaars en vormgevers hun eindexamenwerk tijdens de Launch Graduation Show 2019. Iedereen is van harte welkom de academie te bezoeken. 

Onze vierdejaarsstudenten gaan een laatste spannende en intensieve fase van hun studie in: het afstuderen. In deze fase werken studenten aan eigen onderzoek en afstudeerprojecten en laten de studenten hun capaciteiten, kwaliteiten en ambities als toekomstig kunstenaar of vormgever zien. In opmaat naar het afstuderen publiceren we de komende weken korte inkijkjes en achtergrondverhalen van de studenten. 

Launch 2019: Graduation Show BA AKV|St.Joost

Programma

De Graduation Show bestaat uit vaste onderdelen die bezoekers doorlopend kunnen bezoeken en een dagelijks wisselend dagprogramma, waarbij studenten een activiteit presenteren op een bepaalde tijd. Het programma van Launch zal in de week voorafgaand aan het event worden gepubliceerd op deze pagina. 

Openingstijden

AKV|St.Joost Breda

Beeldende Kunst - Illustratie|Animatie – Fotografie|Film - Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp
Zaterdag 6 juli - woensdag 10 juli: 11.00-18.00 uur
Avondopenstelling op dinsdag tot 21.00 uur

AKV|St.Joost 's-Hertogenbosch

Beeldende Kunst - Illustratie|Animatie – Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp
Zaterdag 6 juli - woensdag 10 juli: 11.00-18.00 uur
Avondopenstelling op maandag tot 21.00 uur

Overzicht per studie

Campagne

Het campagnebeeld voor Launch 2019 is gemaakt door oud-studenten Daantje Bons (Fotografie Breda, 2013) en Anouk Stoffels (Grafisch Ontwerp Breda, 2012). 

Het werk van Daantje Bons staat volop in de belangstelling. Ze publiceert wekelijks werk in Sir Edmund, de wetenschapsbijlage van de Volkskrant en er wordt in binnen- en buitenland veel over haar werk geschreven in de vakpers. Priscilla Frank, The Huffington Post: “Bons’ images are surprising, funny and often risqué- like a guide to puberty mixed with an untrustworthy recipe book with a surrealist twist". 

Anouk Stoffels werkt als zelfstandig grafisch ontwerper voor diverse opdrachtgevers op het gebied van grafisch ontwerp & concept en webontwerp & development, waarbij eenvoud en beleving met impact, zowel in ontwerp, concept als in materiaal uitgangspunten zijn.

Daantje en Anouk realiseerden samen het boek Juicy Doubles, een modern design sprookje over het ervaren en ontdekken van vrouwelijkheid, genderidentiteit en feminisme.