KOP toont 'UPSIDE DOWN' - Breda CS

Op donderdag 9 mei opent wethouder Marianne de Bie om 17.00 uur een presentatie van Stichting KOP in de kunstvitrines op station Breda Centraal, met werk van Wouter van Foose en Onno Poiesz. 

Schets presentatie voor vitrines CS Breda

In de evenementenhal op het station Breda Centraal staan twee vitrines, waarin aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur in Breda. Ieder half jaar krijgen de vitrines een nieuwe invulling. Stichting KOP mocht hier invulling aan geven en KOPpelde Wouter van Foose (AKV|St.Joost student) en Onno Poiesz (oud-student AKV|St.Joost). De twee kunstenaars onderzoeken de tijd en het spanningsveld tussen hun twee kunstenaarsgeneraties. UPSIDE DOWN is een reactie op dit spanningsveld.  

Met de presentatie van deze jonge kunstenaars laat KOP zien waar de stichting voor staat: bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kunstenaars en hen de obstakels en hindernissen in het kunstveld helpen nemen. Met als doel het streven naar een duurzamer werkveld, waarin veelbelovende professionele kunstenaars de ruimte krijgen om talent te exploiteren, door te groeien en te excelleren. 

Het kunstwerk is te zien vanaf 9 mei t/m september 2019. 
Opening: donderdag 9 mei om 17.00 uur.  Iedereen is van harte welkom.
Locatie: kunstvitrines station Breda Centraal (Belcrumzijde). 

Het project kwam mede tot stand door financiering van de Gemeente Breda.